isgmedya.com, onceisguvenligi.com, İş Güvenliği Uzmanı, Yangın Güvenliği Uzmanı, Acil Yardım ve Afet Yöneticisi, Yangın, Yüksekte Çalışma, İlk Yardım Eğitmeni
isgmedya.com, onceisguvenligi.com, İş Güvenliği Uzmanı, Yangın Güvenliği Uzmanı, Acil Yardım ve Afet Yöneticisi, Yangın, Yüksekte Çalışma, İlk Yardım Eğitmeni

NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu 2020 Yeni Kayıtları

KAYIT İŞLEMLERİ

Üniversitemize 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucu yerleşen adayların kayıt işlemleri iki şekilde yapılabilir;
a) E-Kayıt Uygulaması
b) Bireysel Başvuru uygulaması
Not: Bu kılavuzda açıklanan kayıt işlemleri sadece YKS sonucu yerleşen adaylar için geçerlidir. YKS sonucu yerleşen adaylar E-Devlet üzerinden veya bireysel olarak aşağıda belirtilen kayıt tarihlerinde kayıt işlemlerini yapabilirler.

KAYIT İŞLEMLERİNİ E-KAYIT UYGULAMASINI KULLANARAK YAPTIRMAK İSTEYENLER

E-Kayıt uygulaması; adayların Üniversiteye gelmeden internet üzerinden kayıt yaptırmalarına imkân sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama ile adaylarımız sıra beklemeden ve herhangi bir belge teslimi yapmadan kayıt işlemlerini bulundukları yerden yapabilirler. Bu uygulama kayıtlanma sürecini kolaylaştıracağından adayların kayıt işlemlerini e-Devlet üzerinden yapması önerilir.

E-Kayıt için e-Devlet üzerinden kayıt yaptıracak adaylar PTT şubelerinden temin ettikleri eDevlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden giriş yaparak tüm programlar için kayıt işlemlerini 29 Ağustos 2020 – 6 Eylül 2020 Pazar günü saat 23:59’a kadar kayıtlarını tamamlayabilirler.

Katkı Payı/Öğrenim ücreti ödemesi gereken programa yerleşen adaylar, ücreti yatırmadan e-kayıt işlemini gerçekleştirse dahi öğrencilik haklarından yararlanamazlar. E-Devlet üzerinden kayıt yaptırmış olan adayların (sağlık raporu isteyen programlar hariç) Üniversitemize herhangi bir belge teslim etmelerine gerek yoktur. Sağlık raporu isteyen programlara ise; kayıt yenileme haftasında e-Devletten kesin kayıt işlemini yaptırdıktan sonra sağlık raporlarını ilgili birime teslim edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bu durumda olan adayların kayıtları iptal edilecektir.

YKS BİREYSEL BAŞVURU YOLUYLA KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

Şahsen kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimizin 31 Ağustos 2020 – 05 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 17:00’ye kadar yerleştikleri fakülte/yüksekokulu dekanlıklarına/müdürlüklerine aşağıda belirtilen belgeler ile şahsen başvurmaları halinde kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

• Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi. (Aslı ve Fotokopisi)
• 4 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)
• Öğrenim ücretinin ödendiğini gösterir banka dekontu. (Sadece İkinci Öğretim Öğrenciler için)
• Askerlik durum belgesi. (Belge getirmesi gerekenler ogr.nku.edu.tr adresinden duyurulacaktır.) Belge getirmesi gerektiği halde getirmeyenlerin kayıtları yapılacak ancak 2020-2021 Güz yarıyılı ders kayıtları yapılmayacak öğrenime başlayamayacaklardır.
• Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
• Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
• Şahsen kayıt yapacak öğrencilerimizin nüfus cüzdanlarını yanında getirmeleri gerekmektedir.
• Çerkezköy MYO (Sivil Savunma Ve İtfaiyecilik): Bu programa başvurabilmek için kapalı mekan, kan, karanlık ve yükseklik gibi fobisi olmamak, boy uzunluğunun erkek öğrencilerde en az 1,67 m, kız öğrencilerde 1,60 m ve boyun 1 m’den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg’den fazla fark olmamak (Tartma ve ölçme aç karnına ve çıplak 467 ayakla olacaktır.), kayıt sırasında bedensel ve psikolojik yapısının itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olduklarını tam teşekküllü devlet ve üniversite hastanelerinden alacakları Sağlık Kurulu Raporu ile belgelendirmek gerekmektedir.
• Sağlık Yüksekokulu (Hemşirelik Programı): Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir.
• Sağlık Yüksekokulu (Acil Yardım ve Afet Programı): Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir. Programa kayıt yaptıracak öğrenciler, Yüksekokulun belirlediği eğitim kıyafetlerini giymek zorundadırlar. Kıyafetlerin temini öğrenciye aittir.
• Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (Fizyoterapi): Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir.
• Kayıt için verilen sürelerde kayıt işlemini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

ASKERLİKLE İLGİLİ HÜKÜMLER

• Askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybedenler,
• İki veya üç yıllık bir yükseköğretim programını bitirmiş olup dört yıldan daha az süreli bir başka yükseköğretim programına girmek isteyenlerden askerliğini yapmamış olanlar
• Dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olan adaylar ;
2020-ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adaylar askerlik hizmetleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adaylar kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir

İSTEĞE BAĞLI YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI

Koşullarında 46 bulunan bölümlerin İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı kayıtları Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacaktır. İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfına kaydolmak için 0282 250 30 41- 250 30 00 numaralı telefondan veya ydyo@nku.edu.tr e-posta adresine başvurabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI BULUNAN BİRİMLER

Üniversitemiz bünyesinde sadece Fen Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümleri ile İlahiyat Fakültesinde zorunlu yabancı dil sınıfları bulunmaktadır. Bu bölümlerin zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı sınavları kendi fakülteleri tarafından yapılmaktadır. Fen Edebiyat Fakültesi için tıklayınız, İlahiyat Fakültesi için tıklayınız.
• Sınavlarda başarılı olan öğrencilerin 1. Sınıfa kaydı yapılacaktır.
• Zorunlu Hazırlık sınıfında ilk yılında başarılı olamayıp ikinci yılına devam eden öğrenciler öğrenim ücreti öderler.

PROGRAMLARA AİT KATKI PAYI / ÖĞRENİM ÜCRETLERİ HAKKINDA BİLGİ

• Katkı Payı/Öğrenim ücreti ödemesi gereken adaylar, ücreti yatırmadan kesin kayıt işlemlerini yapamazlar. Kesin kayıt işlemleri için gelmeden önce belirtilen ücretin yatırılması gerekmektedir. Yatırılması gereken ücret ve gerekli açıklamalar aşağıda ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Ücret ödemeleri öğrenci numaraları ile yapılacaktır. Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.
• Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler öğrenci katkı payı ödemeyeceklerdir.
• İkinci öğretim programlarına yerleşen öğrenciler öğrenim ücretlerini E- Kayıt yapıcak öğrencilerin 06 Eylül 2020 Şahsen Birimlere yapılan kayıtlarda 05 Eylül 2020 tarihine kadar öğrenim ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. Harç ödemeleri Vakıfbank Bankamatik cihazlarından veya Halkbank Şubelerinden Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğrenci numarası ile ödeyebileceklerdir.
• İkinci öğretim programlarına yerleşen şehit veya gazi yakınları (kendisi, eş ve çocukları) durumlarını gösteren belge ile başvurmaları halinde, öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.
• Engelli öğrencilerimiz engel oranını gösteren sağlık raporunu ile başvurmaları halinde, engel oranı kadar indirimli öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

• Kayıt işlemlerini tamamlayan adaylar öğrenci belgesi taleplerini e-Devlet üzerinden ya da kayıtlı oldukları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulundan temin edebilirler.
• Kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan öğrencilerin geçici kayıtları yapılacaktır. 31 Aralık 2020 tarihine kadar mezuniyet belgesini getirenlerin kayıtları yapılacak, getiremeyenlerin ise geçici kayıtları silinecektir.
• Daha önce yükseköğretim kurumlarında başarılı olduğunuz dersler için en geç 18 Eylül 2020 tarihine kadar muafiyet talebinde bulunabilirsiniz. Sonraki yarıyıllarda tekrar muafiyet başvurusunda bulunulamaz. Başvuru yapmak için bir dilekçe ile başarılı olduğunuz dersleri gösteren onaylı transkript ve ders içeriklerini kayıtlı bulunduğunuz fakülte/yüksekokula şahsen teslim etmelisiniz. Yönetmelik için TIKLAYINIZ.
• Tüm kayıt işlemlerini eksiksiz tamamlayan öğrencilerin ders kayıtları bir defaya mahsus yerleştikleri fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulları tarafından yapılacaktır. Takip eden yarıyıllarda öğrencilerin ders kayıtlarını kendilerinin yaptırmaları gerekmektedir.
• ÖSYS Kılavuzlarında yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamaz. Durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar.
• Kayıtları tamamlanan öğrenciler 28 Eylül 2020 itibari ile ogr.nku.edu.tr adresinden öğrenci otomasyon sistemine Kullanıcı adı: Öğrenci Numarası ve Şifre: T.C Numarası ile giriş yapabilirler.

Birim Öğrenci İşleri Telefon Numaraları için TIKLAYINIZ.

Bir yorum ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir